close
PROEFLES AANVRAGEN

Faalangst

Letterlijk betekent faalangst: de angst om te falen. Je bent bang, ondanks een goede voorbereiding, dat het weer zal uitlopen op een mislukking. Er schieten allemaal gedachtes door je hoofd heen en zo is de angst er eigenlijk al vooraf. ‘Het zal wel niet gaan lukken, ik krijg vast een black-out’.

Faalangst heb je alleen als het gaat om een bepaalde ‘taak’, waar een beoordeling op volgt. Hierbij kun je denken aan: rijexamen, een proefwerk voor school, spreekbeurt, maar ook het stellen van een vraag in de les aan de leraar. Door de angst presteer je vaak minder en dus onder je niveau. De dagen/ uren voorafgaand aan de ‘taak’ zijn vreselijk.

Maar hiervoor heeft Rijschool Nieuwenburg een oplossing! Joost Nieuwenburg is gediplomeerd faalangst-instructeur. Joost leert je hoe je faalangst tijdens een rijexamen of in het verkeer kan herkennen en verhelpen. Joost richt zich hiervoor op 3 belangrijke punten:

1, Op je gemak voelen

2, Verander denkpatroon

3, Behaal rijbewijs

Wij krijgen regelmatig leerlingen die al een aantal keer examen gedaan hebben gedaan bij een andere rijschool/verkeerschool, nou is dit voor ons geen probleem. Alleen wat betreft het slagingspercentage zit het een beetje raar in elkaar.

Zie hier een simpel voorbeeld:

Een leerling rijdt drie keer af bij Rijschool A, wanneer de leerling niet tevreden is en gaat rijden bij Rijschool B en hij slaagt daar in 1 keer. Maar slaagt op papier bij het cbr toch in vier keer, wat dus betekent dat bij Rijschool B het slagingspercentage naar beneden word bijgesteld al slaagt de leerling in 1 keer bij Rijschool B. Wat houd dit in? Dat Rijschool B toch een lager slagingspercentage daar aan overhoud.

We krijgen echt leerlingen die opgegeven zijn (door andere rijscholen), maar door op aangepaste manier les te geven behalen wij toch een positief resultaat. Waarom melden wij dit op onze website? Omdat het slagingspercentage een vertekend beeld geven van hoe het daadwerkelijk gaat.

Plan een proef les
Rijles Alphen aan den Rijn Rijles Leiden Rijles Ter Aar Rijles Nieuwkoop Rijles Leiderdorp Rijles Koudekerk aan den Rijn Rijles Roelofarendsveen Rijles Hazerswoude Rijles Zoetermeer